Terugreis
Door: menikmati
Blijf op de hoogte en volg Jan & Joan
08 Augustus 2011 | Indonesië, Batavia
gelukkig hadden we de avond van tevoren al alles in de koffer gedaan.
Om 615 uur zou de 'meter'taxi er staan.
Toen wij net bij de receptie aankwamen met onze koffers(5:45), stond stond hij er al.
Om 6 uur even vlug wat ontbeten en daarna zijn we naar het vliegveld gegaan.
We zaten een beetje in onze piepzak omdat we veel kadootjes hadden gekocht en het gewicht van de koffers misschien wel te hoog zou kunnen zijn.
Met die gedachte hadden we al via de website getracht het max. gewicht van de koffers bij Airasia op 25kg vast te zetten en ondertussen ook onze plaatsen aan te passen (alles tegen een prijs van een paar eurootjes), maar.... helaas dat lukte keer op keer niet. Misschien dat het internet in de internetcafeetjes niet betrouwbaar genoeg was?? Wie zal het zeggen.
Op het vliegveld hebben we de koffers even op een band van een andere maatschappij gezet en de weegschaal gaf 21,2 en 21,6 kg aan. Hmmm zouden ze dat wel pikken bij AirAsia??
Gelukkig was het meisje bij Airasia ons goedgezind. Na haar toestemming hebben we eerst de koffers laten sealen met blauw plastic en hebben ons daarna ingecheckt.
Boven bij de douane moesten we ook nog even een vertrekpremie van 150000 rupiah per persoon betalen (12,50 euro)
De vlucht naar Singapore verliep zoals gepland, maar vlak voor Singapore was er erg veel turbulentie.Een slapende jongen naast Joan werd wakker en greep met beide handen de stoel voor hem vast...
Na aankomst op Terminal 1 zijn we met onze bagage met de Skytrain naar Terminal 3 gegaan en hebben daar onze bagege opgeslagen bij Left Bagage.
Eindelijk was het zover en zijn we met de taxi naar Monique gegaan (een oud-collega van Joan). Monique had op Facebook op de mededeling van Joan gereageerd dat ze vakantie vierde en daarna nog een dag zou gaan shoppen in Singapore.
In de groene (!) omgeving waar zij in een torenflat woonde liepen veel apen vrij rond (net als op de Monkey Forrestroad in Ubud)
Monique had een heerlijke lunch gemaakt en na wat te hebben bijgepraat zijn we met de taxi naar Mustafacenter gegaan in de wijk Little India. Ja Kees, daar waren wij al eerder haha...
Hmmm we konden over de hoofden lopen. Het zag letterlijk zwart van de Indiers. Ze hadden allemaal een dag vrij en dan waren alle Indiers uit Singapore daar te vinden. Logisch toch... in een wijk die ze Little India noemen...
In Mustafa-center (als je iets daar niet kunt vinden/krijgen dan bestaat het niet! Het center is 24/7 geopend!!) zijn we nog even de laatste kadootjes gaan kopen.
Daarna zijn we nog in het uitgaansgebied bij de rivier gaan drinken/eten.
Terug in het appartement van Monique bleek het alweer tijd te zijn om naar het vliegveld te gaan. Na een hartelijk afscheid zijn we met de taxi weer naar Changi Airport gegaan.
Na een voortreffelijk verlopen vlucht met QatarAirways zijn we weer veilig thuis gekomen. Wat een lekker eten en een ruime stoelen. (KLM kan aan de service van deze maatschappij een puntje zuigen)
Brigitte en Sascha stonden ons met een bloemetje en een bordje ( Welcome Mr Jan and Mrs Joan) op te wachten.
Joan hebben we toen bij haar kinderen afgezet in Numansdorp en wij zijn doorgereden naar de Slauerhoffstraat.
Jammer genoeg is deze supervakantie voorbij.
Volgers bedankt voor jullie commentaren.
Jan en Joan
08 Augustus 2011 - 20:11
Anita:
Leuk om te lezen, lieve mensen! Wat fijn voor je, Joan, dat het leven je weer goedgezind is. Ik gun het je/jullie zo. -
08 Augustus 2011 - 20:48
Petra:
Fijn te weten dat jullie weer gezond en heelhuids thuis zijn.
We willen snel de foto's zien! -
09 Augustus 2011 - 06:19
Kuus:
Welkom thuis 2J's. We hebben een beetje meegenoten met jullie!
Geniet nu nog maar even na.