Memorabele treinreis van Yangon naar Mandalay (1) - Reisverslag uit Nyaungu, Myanmar van Jan & Joan - WaarBenJij.nu Memorabele treinreis van Yangon naar Mandalay (1) - Reisverslag uit Nyaungu, Myanmar van Jan & Joan - WaarBenJij.nu

Memorabele treinreis van Yangon naar Mandalay (1)

Blijf op de hoogte en volg Jan & Joan

24 Juli 2013 | Myanmar, Nyaungu

4:30 gaat de wekker..ff douchen en dan de koffers dicht. . extra tas, met kaakjes water en andere dingen die we de avond er voor in de supermarkt dicht bij hadden gekocht, gepakt ...rugzakken over de schouder. . op naar het treinstation. .. het regent dus even voor het korte stukje de taxi genomen. .

Op het station aangekomen kunnen weer niet als in Nederland in de gereedstaande trein stappen. . Nee, wachten achter de hekken op stoeltjes. ..
Op eens staat daar een medewerker van de spoorwegen lijkt het. .. hij neemt ons mee naar de wagon. .Couch nr 1..Upperclass staat er aan de buitenkant..
Aan de buitenkant ziet het er niet verzorgd uit, maar binnen zal het wel meevallen denk ik dan. . op de site seat61.com, de site van de treinliefhebbers, staan immers mooie stoelen voor onze expresstrein, de Up11, afgebeeld. .voor de gewone trein heeft veel mindere stoelen gaf men daar aan. .

Wij naar binnen. . alles donker. . de man van de spoorwegen probeert met een aansteker als verlichting onze gereserveerde stoelen te vinden.. eindelijk gevonden. . waren toch de eerste die we tegenkwamen.. De verlichting ging aan..

Jezus wat zijn dit voor stoelen. .wat zag het er uit. . ja er zaten schone hoezen over de spelen maar. . de stoelen waren niet verstelbaar. . of je zat rechtop of je lag half

Wij gaan zitten.... Joan bij het raam. . tussen ons het gangpad en naast mij een lege stoel. .. op de lege stoel naast me zetten we de rugzakken en de proviandtas... Ik ga nog even een paar foto's maken van de trein. . kom ik terug in de trein. .Joan in paniek. .. erg veel rook in de trein ...

wat blijkt nou. .. we zitten naast de keuken van de restauratiewagon en daar kookt men nog met houtblokken...
Nu zul je zeggen doe je gewoon de deur dicht. .. nou weer zaten geen deuren aan het begin/einde van de coupe. .
Na een minuut of vijf was het meeste weggetrokken. ....we hadden de schuiframen open gedaan. . die zijn niet meer dicht geweest tot Mandalay.. afgezien van 2 regenbuitjes...