van Bagan naar Inle Lake
Blijf op de hoogte en volg Jan & Joan
01 Januari 1970 | Myanmar, Wunbe-in
Even later werden we met een bus naar het vliegtuig gebracht. kort nadat iedereen zat gingen we precies op tijd weg. Na een half uur zaten er in Mandalay. Na 20 minuten stegen weer weer op richting Heho (Inle Lake).
We maakten een gedeelte van de totale route van het vliegtuig mee: Yangon-Nyang U/Bagan-Mandalay-Heho/Inle Lake-Yangon.
Tijdens de landing in Heho bleek dat het daaraardig aan het regenen was. Nadat het vliegtuig op het kleine vliegveld gekeerd was en geparkeerd was konden we uitstappen. Onder een paraplu liep de misschien 30 meter naar het gebouwtje. In de ruimte hebben weer gewacht tot het karretje met de koffers voor de ingang stond. Koffer voor koffer werd binnen gezet. Als aasgieren stonden de passagiers te wachten. Nadat win de koffers hadden zijn er verder richting de uitgang gelopen. Dat zag ik een wisselkantoor en heb daar tegen een gunstige koers (van 1280 kyat per euro) nog even een biljet van 100 Europa omgewisseld. Kort daarna werd ik aangesproken door een taxichauffeur doe ons voor 25000 kyats wel naar Nyaungshwe welke brengen. Een rit van 35 km en ongeveer een uurtje rijden.
In een oude Datsun stationwagon reden we naar Nyaunshwe. Onderweg moesten we tot 2 maal toe stoppen van een kudde koeien die over strak. Daarna kwam we achter en brede vrachtwagen te zien. De chauffeur wilde wel inhalen maar rechts rijden met een stuur rechts is moeilijk. Op een gegeven moment was hij het zat en wilde gaan inhalen. Gelukkig zag ik op tijd dat er een tegenliggers aankwam dus riep ik hard NOOOO! Daarna heeft hij het tempo verlaagd.
Voor dat weer Nyaungshwe binnenreden sporen weer bij en soort toeristenbelastingskantoor (hokje). Daar moest 5 dollar per persoon betaald worden.
Kort daarna stappen we het Viewpoint Lodges anf dine cuisine binnen.
We werden verwelkomt met een heerlijke bak koffie. Na het inchecken werden weDoor een hele groep bedienden begeleidt naar ons bungalowtje op palen. Er hem lopen waas en verademing. .zo mooooi.. en toen we binnenstapten konden weer onze ogen niet geloven. Wat een luxe. .wat een uitzicht. SUPER!!
Vanmiddag nog wat rondgelopen door Nyangshwe en een heerlijke gevulde pannenkoek geheten bij Inle Pancake Kingdom Daarna nog verder het dorpje verkend.
We werden door een meneer netjes aangesproken: Mag ik u wat vragen zei hij. Daarna vertelde hij over dagtochten over het Inle meer. Even later heeft hij in zijn kantoortje wat vlakbij was laten zien wat hij allemaal deed/organiseerde. Naderhand hebben wij bij hem en tocht geboekt. Morgen om 8 uur gaat hij met ons varen.
Vanavond hebben we gegeten bij Toprated restaurant van de Lonely Planet: Linn Htett. Eerlijk gezegd viel het erg tegen. Ok, het was spotgoedkoop maar niet onze keuze.
Ik zit nu lekker aan een fles Myanmar bier, die ik in een shopje langs de weg gescoord heb. Had hem wel even laten inpakken. Staat zo gek als je met zo'n fles door het restaurant loopt op weg naar je bungalow.
Het is hier echt GENIETEN. Onze bungalow is echt van alle gemakken voorzien.
Zojuist kwamen 2 meiden nog even het bed opschudden en de badkamer nakijken. Ongelooflijk hoe snel en netjes dat gaat.