Dagtocht langs bijzondere plaatsen nabij Mandalay
Blijf op de hoogte en volg Jan & Joan
26 Juli 2013 | Myanmar, Nyaungu
Verkeersregels.. nooit van gehoord. De claxon doet het werk. Alles gaat erg gemoedelijk. In Nederland zou men lopen vloeken en tieren maar... niet in Myanmar!
Verder naar Sagaing. De namen van de verschillende tempels op de Sagaing Hill moet je mij niet meer vragen maar het uitzicht was er goed en mooi. Later zal ik als ik thuis ben er nog mooie foto's bijplaatsen.
Hierna zijn wee verder naar Inwa gereden. Deze plaats is alleen te bereiken via een smalle doodlopende weg. Aan het einde van de weg vaar je met een bootje snel naar de overkant alwaar je met een paard en wagen langs verschillende archeologisch interessante plaatsen o a. een volledig houten klooster wordt gereden.
Aan het einde van de middag zijn we naar de U Bein's brug gereden. We hebben lekker over de brug naar de andere kant gelopen en bij een zakkende zon hebben wij ons romantisch terug laten peddelen, ondertussen mooie foto's makend.
Vermoeid maar erg voldaan keerden we rond 7 uur ' s avonds terug in ons hotel. Na een frisse douche zijn we lekker wezen eten in een vrij modern yuppen restaurant met de naam Koffee Korner.